Artikelbild länkar till andra digitala stöd

Länkar till digitala stöd

Skriven av: Charlotte Magnusson, Certec
oktober 11, 2021
I denna artikel hittar ni länkar till andra bra initiativ för att hitta digitala stöd och att lära sig mer om hur man kan arbeta

Andra resurser för att hitta appar

 

Appar som stöd. Västra götalandsregionen har samlat appar som provats ut av regionens Habilitering och Hälsa på https://www.vgregion.se/f/habilitering-och-halsa/patient/appar-for-smartphones-och-surfplattor/appar-som-stod/.

 

Appsök. Även Region Stockholm har en appsökningstjänst som finns på https://appsok.sll.se.

 

Logopeden i skolan är en blogg om språk-, läs- och skrivsvårigheter och assisterande teknik https://www.logopedeniskolan.se.

 

Pappas appar är en sida som drivs av Daniel Wieselberg och syftet med sidan är att tipsa om bra appar för barn https://www.pappasappar.se.

 

Skolappar är en webplats där pedagoger recenserar appar de tror lämpar sig för användning i skolan https://www.skolappar.nu/om-skolappar/.

 

Habilitering och Hälsa, Region Stockholm har en samling artiklar, temasidor, poddar etc för den som vill lära sig mer om funktionsnedsättning eller letar användbart material https://www.habilitering.se/fakta-och-rad.

 

Region Uppsala har en sida med tips och verktyg för kognitivt och kommunikativt stöd https://regionuppsala.se/infoteket/hitta-tips-och-verktyg/.

 

Denna artikel är en del av fortbildning kring digitala stöd och är skriven av Charlotte Magnusson från Certec på Lunds Universitet

 

Dela på facebook
Dela på twitter

Vidare läsning:

WCAG – webbtillgänglighet

Universiell utformning

Svenskar och internet

Speltillgänglighet

APPOTEKET